SAGRADA FAMILIA, S’APROPA LA SEVA FINALITZACIÓ?

Culminen les torres dels Evangelistes Mateu i Joan

El 27 setembre passat es col·locava l’última peça escultòrica de la torre de l’Evangelista Mateu, representat amb l’escultura de la figura humana, i es continuarà amb la coronació de la torre de l’Evangelista Joan, amb la figura de l’àliga. La coronació de les torres amb les figures del tetramorf de Mateu i Joan suposa la finalització de les torres i, per tant, del conjunt de les torres dels Evangelistes.

Les quatre torres estan coronades per les quatre figures alades del tetramorf, obra de l’escultor Xavier Medina-Campeny, amb què la iconografia cristiana ha representat els narradors de la vida de Jesús. El 2022 es van culminar les torres de Marcos i Lucas, que tradicionalment se simbolitzen amb un lleó en el cas de Marcos i un bou al de Lucas.

Com a part del conjunt de les torres centrals, aquestes envolten la torre de Jesús i fan 135 metres d’alçada. Són, així, les terceres més altes del temple.

Actes de commemoració per la finalització de les torres dels Evangelistes

El 12 de novembre va tenir lloc una missa de benedicció que marcarà l’inici de les il·luminacions de les quatre torres, que duraran fins a Nadal. A més, durant tot el mes de novembre es preveu una programació d’actes culturals per celebrar la finalització del conjunt de les torres dels Evangelistes amb la ciutadania.

S’espera que la construcció de la Sagrada Família estigui acabada el 2026, al centenari de la mort de l’arquitecte principal Antoni Gaudí.

 

Tornen les misses vespertines a la Sagrada Família

A partir del 14 d’octubre, se celebrarà una segona missa internacional a la nau central de la Basílica de la Sagrada Família. Aquest ofici religiós tindrà lloc els dissabtes i vespres de dies de precepte, a les 20:00.

Com en el cas de la celebració matinal, la celebració vespertina es durà a terme en diversos idiomes (català, castellà, anglès, italià i francès) per fer la missa més participativa per a les persones assistents.

L’entrada a les dues misses és lliure i gratuïta fins a completar l’aforament. En el cas dels grups que hi vulguin assistir, cal emplenar el formulari que es troba a l’apartat dedicat al culte del lloc web de la Sagrada Família.

 

 

RESAR A LA SAGRADA FAMÍLIA
Consulta les celebracions litúrgiques a la Basílica aquí

 

 

 

 

 

Font: https://sagradafamilia.org/

Deixa un comentari

× ¿Cómo puedo ayudarte?